Erori in machiaj. Cum sa ne punem in valoare frumusetea fara sa exageram - professionalmakeup.ro
PROFESSIONAL MAKE-UP ACADEMY – Scoala acreditata de machiaj profesional, va ofera cursuri de machiaj si automachiaj, curs autorizat de makeup intensiv, curs airbrush, curs fashion make-up, masterclass-uri si numeroase alte evenimente!
curs machiaj, curs makeup, scoala machiaj, scoala makeup, cursuri makeup, makeup artist, machiaj profesional, professional make-up, machiaj eveniment, machiaj nunta, seminarii make-up
18089
post-template-default,single,single-post,postid-18089,single-format-standard,rad_rapidology,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Blog

Erori in machiaj. Cum sa ne punem in valoare frumusetea fara sa exageram

Erori in machiaj. Cum sa ne punem in valoare frumusetea fara sa exageram

Erori in machiaj - Erori in machiaj. Cum sa ne punem in valoare frumusetea fara sa exageram

Nu aplicati machiaj în exces, în încercarea de a acoperi imperfecţiunile! Machiajul are rolul de a ne infrumuseta, de a ne pune in valoare trasaturile si nu de a ne incarca fata cu produse sau culoare. Un machiaj incorect, exagerat si strident va atrage intotdeauna atentia intr-un mod neplacut. Cu exceptia prezentarilor pe podium unde avem uneori libertatea de a „exagera”, iata cateva aspecte care pot atrage atentia intr-un mod negativ asupra machiajului nostru:

 

Tenul

 

 1. Tenul uscat si deshidratat – cand pielea este deshidratata arata imbatranita. Inainte de a aplica machiaj hidratati intotdeauna corespunzator tenul.
 2. Diferentele de culoare de la nivelul tenului, neestompate (cearcanele, cuperoza, tenul palid). Aplicati un corector lichid verde pentru a estompa cuperoza, un o primer violet pentru un ten palid, iar pentru cearcane atentie la iluminarea excesiva a zonei ochilor prin folosirea unui corector prea deschis (aspectul de ochi panda), mai ales a pungilor de sub ochi, putandu-le conferi astfel un volum şi mai mare.
 3. Diferenţa de culoare după aplicarea fondului de ten între faţă şi restul corpului dă un aspect ciudat şi nefiresc, de aceea alegerea acestuia este extrem de importantă, precum şi armonizarea lui cu nuanţa pielii. Nuanta care „dispare” este cea corecta.
 4. Pe timpul zilei evitati corecţiile prea vizibile la nivelul feţei, precum si fardurile sidefate.
 5. De asemenea, iluminarea şi folosirea unei pudre sidefate pe zonele care sunt deja voluminoase şi accentuarea acestora (ex.: o frunte deja lată, un nas proeminent, o bărbie dublă etc.) trebuie evitate.

 

Ochii

 

 1. Fardul de pleoape neestompat şi delimitarea vizibilă a culorilor pe pleoapă este o greşeală întâlnită frecvent în machiaj.
 2. Genele încărcate excesiv de mascara dau un aspect neîngrijit şi nerafinat.
 3. Nu folositi farduri sidefate şi machiaj excesiv în timpul zilei, mai ales la lumina naturală.
 4. Folosirea produselor prafoase si pudrarea excesivă duc la accentuarea ridurilor, mai ales din jurul ochilor, cu precadere la persoanele de varsta a III a.
 5. Creionul şi fardurile închise la culoare pot face uneori ochii obosiţi să arate şi mai rău.
 6. Luminarea unei arcade deja proeminente şi, eventual, aplicarea unui fard deschis la culoare şi sidefat pe aceasta dă un aspect inestetic.
 7. Pentru ochii globulari evitati culorile deschise si sidefate, precum si creionul alb pe conjunctiva ochiului pentru ca mareste si mai mult.

 

Sprâncenele

 

 1. Sprancenele conturate cu negru, nu fac altceva decât să înăsprească fizionomia.
 2. Evitati sprancenele conturate excesiv, stilul „carioca” , mai bine un aspect natural decat unul artificial sau vulgar
 3. Pentru persoanele blonde si cu tenul deshis la culoare, nuanta pentru sprancene recomandata este kaki, in locul nuantelor de maro
 4. Asortati nuanta sprancenei cu machiajul ochilor si cu nuanta parului

 

Pomeţii

 

 1. Nu compensati paloarea pielii cu prea multă culoare. Un fard de obraz roz transparent va încălzi pielea, fără să pară că aveti o mască.
 2. Pomeţii sidefaţi excesiv pe timpul zilei sunt total nepotriviţi, mai ales la lumină naturală.
 3. Blush-ul de frumusete nu il aplicati mai aproape de doua degete de nas şi nu mai jos de colţul gurii.

 

Buzele

 

 1. Folositi balsam de buze si evitati culorile sidefate şi glossul pe buzele ridate sau “creponate”.
 2. Conturul depăşit al buzelor şi accentuarea acestuia prin alegerea unei nuanţe mult mai închise sau aprinse faţă de culoarea rujului folosit
Nu exista nici un comentariu

Lasa un comentariu