Culoarea ochilor iti da o privire spectaculoasa - professionalmakeup.ro
PROFESSIONAL MAKE-UP ACADEMY – Scoala acreditata de machiaj profesional, va ofera cursuri de machiaj si automachiaj, curs autorizat de makeup intensiv, curs airbrush, curs fashion make-up, masterclass-uri si numeroase alte evenimente!
curs machiaj, curs makeup, scoala machiaj, scoala makeup, cursuri makeup, makeup artist, machiaj profesional, professional make-up, machiaj eveniment, machiaj nunta, seminarii make-up
17123
post-template-default,single,single-post,postid-17123,single-format-standard,rad_rapidology,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Blog

Culoarea ochilor iti da o privire spectaculoasa

Culoarea ochilor iti da o privire spectaculoasa

culoarea ochilor iti da o privire spectaculoasa - Culoarea ochilor iti da o privire spectaculoasa

Privirea face cât o mie de cuvinte, aşa că profită de atuurile tale! Specialistul nostru în make-up, Antonia Rondelli, te învaţă cum să îţi scoţi în evidenţă nuanţa ochilor, folosind culori opuse care creează contrast cu nuanţa naturală a tenului.

Ca să înţelegem mai bine ce culori ni se potrivesc şi cu ce nuanţe ne putem pune în valoare ochii, este important să cunoaştem câteva noţiuni de bază despre acestea.

Culorile primare

Sunt cele care nu se obţin din combinaţia altor culori, iar amestecul lor în cantitate egală ne ajută să avem o nuanţă neutră de gri. Acestea sunt: roşu, galben, albastru.

Culorile secundare

Se obţin din combinaţia a două culori primare, iar acestea sunt:

roşu + galben = orange
albastru + galben = verde
albastru + roşu = violet.

Culorile complementare

Se obţin combinând o culoare primară şi una secundară şi sunt: roşu – verde, galben – violet, albastru – orange.
Aceste nuanţe se potenţează reciproc şi ne sunt de ajutor când dorim să scoatem în evidenţă o anumită culoare de ochi, creând astfel un contrast de complementaritate.

culoare ochilor 03 - Culoarea ochilor iti da o privire spectaculoasa

Machiajul asortat cu tenul, părul şi hainele

culoare-ochilor-01-228x300Putem scoate în evidenţă o anumită culoare de ochi alegând uneori nuanţe radical opuse culorii irisului, ţinând cont de nuanţele complementare de mai sus. De exemplu, pentru ochii albaştri, se pot folosi culori care conţin orange în componenţă, iar pentru ochii verzi, cele care conţin roşu. Pentru ochii negri sunt potrivite toate tonurile de farduri de pleoape şi în toate situaţiile vom urmări asortarea machiajului şi cu tenul, cu părul şi îmbrăcămintea. Aşadar, putem accentua nuanţa ochilor noştri, realizând un machiaj în culoarea irisului, în culori opuse acestuia sau asortându-ne, pur şi simplu, cu ţinuta din ziua respectivă.

Accentuarea ochilor cu nuanţe opuse irisului

Pentru ochii verzi, fardul de pleoape poate fi roz, mov sau violet, pentru creionul de ochi nuanţele cele mai potrivite sunt violet, bordeaux sau brun închis, iar mascara verde sau maro este de asemenea potrivit de folosit.

Pentru ochii albaştri, fardulde pleoape poate fi portocaliu, piersică, bej-orange, auriu, bronz, cupru (în general ce conţine orange în componenţă). Pentru creionul de ochi, brun închis este indicat, iar ca mascara poate fi încercat un albastru închis sau negru.

Ochii căprui sunt puşi în valoare de fardurile de pleoape şi creioanele de ochi în nuanţe de violet şi mov, iar mascara mov închis, violet sau negru merg la fel de bine.

Pentru ochii negri sunt potrivite toate tonurile de farduri: violet, orange, verde, albastru (ochilor negri li se potrivesc foarte multe nuanţe, care îi scot în evidenţă).

Nu exista nici un comentariu

Lasa un comentariu